На Хмельниччині запрацює найбільший реабілітаційний центр для тварин, – подробиці

У "Парк хижаків Арден" вже завезли перших чотирьох ведмедів

3132

Вже восени цього рокі на Хмельниччині почне працювати найбільший в Україні реабілітаційний центр для диких тварин “Парк хижаків Арден”, загальна площа якого сягатиме 32 га. Про це повідомляє видання “НГП”.

Реабілітаційний центр розташований на території Національного парку “Подільські Товтри” та огороджений парканом. Усі бажаючі зможуть прогулятися по “Парку хижаків Арден” завдяки унікальному лісовому кілометровому містку-галереї. Він достатньо високий і проходить крізь крони дерев, а отже мінімізує антропогенний вплив на створену екосистему, що дасть змогу побачити тварин в умовах максимально близьких до природніх. Станом на сьогодні це єдиний в Україні подібний об’єкт. Він нагадує оглядовий міст, що є в одному з фільмів “Парк Юрського періоду”

30 липня цього року на територію центру вже завезли перших чотирьох ведмедів. Доставку тварин організували фахівці, яких очолив голова громадської екологічної організації EcoHalych: Wildlife Rehab Реабілітація дикої природи Володимир Бучко, та керівник проектів з благополуччя ведмедів в неволі в Україні Іванна Кудіна. Вони вирішили низку організаційних питань та здійснили транспортування тварин на огороджену частину Національного парку “Подільські Товтри”.

Читайте також: У 2021 році у Хмельницькому розпочнуть змінювати Молодіжний парк

Ведмеді раніше належали власнику відпочинкового комплексу у Старому Салтові на Харківщині. Він захотів, щоб його тварини жили у кращих умовах і тому передав їх для цього проекту. Серед ведмедів два семирічні близнюки Маша та Міша, а також два двадцятирічні ведмеді – цирковий бурий на ім’я Тоша, та рідкісний гімалайський Гоша.

Слід зазначити, що подібних проектів в Україні досі не було, а отже це доволі смілива ідея, яка може стати наочним прикладом ефективного та збалансованого природокористування, що націлене на збереження біорізноманіття та охорону навколишнього середовища.

" " " "