Старокостянтинівський райсуд оштрафував чоловіка, який привласнив зібрані на купівлю тепловізорів гроші.

278

Старокостянтинівський райсуд оштрафував чоловіка, який привласнив зібрані на купівлю тепловізорів гроші. Про вручення чоловікові підозри прокуратура повідомляла в серпні минулого року.

Як встановило слідство, у березні 23-річний мешканець Старокостянтинова опублікував у Facebook та Instagram оголошення про збір грошей на тепловізори для військових. Всього йому вдалось назбирати понад 12 тис. грн. Втім, як встановило слідство, підозрюваний витратив ці гроші на власні потреби.

Дії псевдоволонтера кваліфікували як шахрайство. У вироку Старокостянтинівського райсуду йдеться, 1 лютого обвинувачений уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. При цьому було взято до уваги ряд пом’якшуючих обставин: чоловік розкаявся у вчиненому і повністю визнав провину.

Про нього також відомо, що він має на утриманні трьох малолітніх дітей, а ще служить в ЗСУ. Суддя Лариса Бондарчук затвердила угоду. Відтак чоловікові призначили 68 тис. грн штрафу. Крім того, він повинен заплатити понад 5 тис. грн за експертизи.

" " " "