У Хмельницькому можуть дозволити продаж алкоголю з 10-ї ранку

Зараз діє заборона на продаж спиртного до 11-ї ранку

1287

У Хмельницькому розроблено проект рішення міської ради  «Про встановлення обмежень щодо продажу та споживання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових на території міста Хмельницького», йдеться у повідомленні Хмельницької міської ради.

Такий регуляторний акт діє у нашому обласному центрі уже не перший рік. Запроваджено його було з метою обмеження продажу і вживання алкогольних напоїв на вулицях міста. І, в принципі, запроваджені обмеження діють. Затяті випивохи подейкують, що в місті є кілька “точок”, де алкоголь можна придбати за будь-якої пори доби, але переважна більшість законослухняних містян чітко знає про обмеження та навіть не намагається полемізувати з цього приводу із продавцями, бо ті все одно не продадуть.

Отже, зараз у Хмельницькому діє заборона на продаж алкогольних напоїв з 22-ї години до 11-ї ранку. Однак у новому проекті рішення пропонують безалкогольне “вікно” зменшити на одну годину і дозволити продаж алкоголю з 10-ї ранку. Якщо його ухвалять, спиртні напої у Хмельницькому можна буде купувати від 10-ї ранку до 10-ї вечора, а не від 11-ї як тепер.

Трохи історії

До речі, у СРСР, в епоху “застою”, продаж алкогольних напоїв також дозволявся лише з 11-ї ранку. До цієї години біля винних відділів магазинів уже зазвичай крутилось по кілька штатних випивох, в яких  зранку “горіли труби”. З цього приводу навіть існував своєрідний мем: на монеті вартістю в один карбованець Ленін показував правицею вгору – начебто на поділку циферблату годинника, що відповідала позначці “11”. Дотепники навіть придумали підпис до зображення цієї монети: “З одинадцятої, товариші, з одинадцятої!”

Щоправда тоді припиняли торгівлю спиртним  о 19-й годині. І після сьомої вечора його можна було купити лише “з-під поли”.

" " " "