У Хмельницькому петиція про котів набрала потрібну кількість голосів: тримаємо за вусатих кулаки

Котів можуть уже скоро можуть визнати частиною екосистеми нашого обласного центру

1691

На стіл міському голові Олександру Симчишину лягла петиція “Про визнання котів частиною екосистеми міста”. Петиція з відповідною назвою набрала необхідну кількість голосів, і тепер її має розглянути міська влада, йдеться в інформації, опублікованій на сайті Хмельницької міської ради.

Нагадаємо, йдеться про звернення  хмельничанки  Ірини Кравчук, яке було розміщене на сайті електронних петицій 6 листопада. Для збору необхідних півтисячі голосів петиціям дається 90 днів. Однак це звернення перевищило необхідний показник вже на дванадцятий день після розміщення.

Читайте також: На Хмельниччині чиновник тягнув за автівкою живого скривавленого пса (18+)

У петиції авторка, зокрема, пропонує визнати котів частиною екосистеми нашого міста. Що це означатиме для вусатих? Насамперед, що в місті припиняться безпідставні гоніння на цих тварин і поменшає випадків жорстокого поводження з ними.

Звісно, популяцію бездомних тварин треба обмежувати. Для цього потрібно запровадити стерилізацію котів-безхатченків. Для тих же, хто вже є, люди мають забезпечити вільні умови для проживання у підвалах будинків та господарських спорудах. Крім того, бездомних тварин потрібно вакцинувати від небезпечних хвороб, які можуть передаватися іншим тваринам або людям.

Хто не має бажання підгодовувати тварин-безхатченків або взяти когось із них собі додому, тих і не змушують. Проте ображати тварин також у Хмельницькому не матиме права ніхто. Отже, тепер чекатимемо на вердикт міського голови та міської влади.

" " " "