У Хмельницькому Зеленський дозволив собі випити кави за 17 тисяч: хто ще шикував з гарантом

Президенту, таки, довелося заплатити штраф за порушення карантинних вимог

1901

Недавній візит на Хмельниччину обійшовся президенту штрафом. Володимира Зеленського оштрафували за порушення карантинних вимог під час перебування у Хмельницькому.

Йдеться про випадок, коли президент зі своїм супроводом зайшов до кав’ярні на Проскурівській. Там, усередині кавярні, вони побесідували з адміністратором: запитали, чи готовий їхній заклад до виходу з карантину.

Після того усім замовили каву. Поки пили каву, бесідували про насущні проблеми міста і області. Змістом розмови, зокрема, поділився у своєму інтерв’ю мер Хмельницького Олександр Симчишин, який також там був. Симчишин каже, що говорили про програму “Велике будівництво” і про можливу допомогу Хмельницькому із бюджету на добудову інфраструктурних об’єктів.

Однак усе це відбувалося 3 червня, а заборону на відвідини закладів громадського харчування всередині зняли лише з 5 червня. Таким чином, президент та усі, хто був з ним, порушили карантинні вимоги, влаштувавши посиденьки в кав’ярні за два дні до офіційного дозволу.

Зеленський зізнався, що на нього склали протокол про адмінпорушення на брифінгу у Чернігові.

“Можна зняти маску? Так мене краще чути. А то буде, як на Хмельниччині – випишуть мені штраф. І, в принципі, правильно зробили”, – резюмував президент.

Сума штрафу за порушення вимог карантину становить 17 тисяч гривень. У друзі по нещастю до президента потрапляють також уже згаданий Олександр Симчишин, голова Хмельницької ОДА Дмитро Габінет, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, перший заступник Єрмака Сергій Трофімов та головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Тільки от Ляшка-то за що? На фото видно, що він кави не п’є, а навпаки – з осудом дивиться на всю компанію, що кавує за столиком.

" " " "