У Кам’янці-Подільському проходить чемпіонат України з повітроплавання

Змагання передувала повітроплавна фієста "Золота омега-2019"

1326

Небо над середньовічним Кам’янцем розквітло гігантськими барвистими повітряними кулями. Сюди на чемпіонат “злетілось” більше десятка пілотів із різних куточків України. Серед учасників чемпіонату є навіть одно жінка, повідомляє ВВС.

Першим пунктом змагань вимагалось якомога точніше поцілити мішечком-маркером у позначену на землі мішень. Мішені обладнали три. Одну – на валах нової фортеці, що розташовані позаду Старого замку. Дві інші розмістили поблизу села Смотрич, на горі Татариська. Їх позначили великими білими хрестами.

Кожен пілот обирає мішень на свій смак. Єдина обов’язкова умова – місце старту має бути не ближче одного кілометра від усіх трьох цілей.

Читайте також: У Кам’янці-Подільському запускали тепловий аеростат – все, як у 1784 році

Для дилетантів і саме завдання, і його виконання виглядає простим. Та насправді це не так. Адже в повітроплаванні дуже багато залежить від напрямку вітру. Тому досвідчені пілоти, злетівши у повітря, відразу намагаються заховатись між стінами каньйону, де немає вітру. І, підлетівши каньйоном якнайближче до обраної цілі, випірнути звідти.

Видовище це, звичайно, неперевершене, і кожен хоча б раз має побачити його “вживу”.

" " " "