У Нетішині буде власна ПЛР-лабораторія: міська рада виділила кошти

Депутати погодилися виділити два мільйони гривень на обладнання та ремонт лабораторії

948

Напередодні міський голова Нетішина Олександр Супрунюк заявив, що у місті  хочуть створити ПЛР-лабораторію. А вже сьогодні на засіданні сесії депутати ухвалили рішення виділити кошти з міського бюджету  на обладнання для лабораторії, повідомляють у пресслужбі  Нетішинської міськради.

Отож, міська рада внесла  зміни до бюджету Нетішинської міської ОТГ на 2020 рік: виділено кошти для КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» на придбання обладнання для ПЛР-лабораторії (1,5 мільйони гривень) та проведення поточного ремонту власними силами у приміщенні лабораторії (500 тисяч гривень).

Рішення про появу ПЛР-лабораторії у місті-супутнику прокоментувала заступниця головного лікаря з медичної частини КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» Валентина Щукла:

«Нині на Хмельниччині функціонує лише одна подібна лабораторія і вона постійно перевантажена проведенням досліджень. ПЛР-лабораторія в Нетішині буде затребувана, адже проводитимуться дослідження не тільки для містян, а й для мешканців сусідніх населених пунктів. Не виникне проблем зі спеціалістами. У штаті підприємства є лікар-бактеріолог, працюють фахівці в нині діючій лабораторії, і їм потрібно буде пройти лише спеціальне навчання. Є і відповідне приміщення, необхідно там зробити належний ремонт».

Мер міста зауважив, що ПЛР-лабораторія дасть можливість тестувати хворих не тільки на коронавірус, але й здійснювати діагностику інших інфекційних захворювань – від ГРВІ до СНІДу. Окрім того, Олександр Супрунюк запевняє, що докладе усіх зусиль, щоб лабораторія  запрацювала до початку нового спалаху захворювання на коронавірус, який фахівці прогнозують на осінь.

" " " "