В авіакатастрофі на Харківщині загинув курсант зі Старокостянтинова

Трагедія сталася вчора ввечері в двох кілометрах від військового аеродрома

1396

В авіакатастрофі, яка сталася вчора ввечері біля міста Чугуєв на Харківщині, загинув курсант зі Старокостянтинова  Костянтин Зибюк. Про це повідомив у своєму Facebook міський голова Старокостянтинова Микола Мельничук.

“Замало слів аби висловити щирі співчуття родинам загиблих у авіатрощі Ан-26 під Чугуєвом. На жаль, ця трагедія не оминула і Старокостянтинів: Зибюк Костянтин Олегович, курсант Харківського Національного університету Повітряних Сил був нашим земляком. Схиляємо голови у сердечній молитві за душі жертв авіакатастрофи. Це незагойна рана для всього суспільства та нашої громади. Вічна пам’ять загиблим!” – пише мер міста.

Йдеться, про авіакатастрофу, що сталася вчора о 20:45 із військовим літаком Ан-26. На ньому офіцери з курсантами здійснювали навчальний політ, відпрацьовуючи штурманські навички. Ще в польоті у літака з’явилися неполадки в лівому двигуні, про що пілот сповістив на землю. Однак пілот Богдан Кишеня мав сотні годин нальоту і був упевнений, що без проблем посадить літак на одному двигуні. Проте під час посадки літак рухнув на землю та загорівся.

Костянтин Зибюк – один із 26 загиблих офіцерів і курсантів ХНУПС, які знайшли смерть в цій авіакатастрофі. 25 людей із 27, що були в літаку, рятувальники виявили загиблими на місці аварії. Ще двох вдалося знайти живими. Проте один із хлопців помер сьогодні вранці в лікарні від опіків. Життю іншого врятованого, кажуть лікарі, ніщо не загрожує.

Тим часом, вчора стало відомо про ще одного курсанта, якого врятувало диво. Хлопця з якось причини в останню мить не допустили до польоту.

" " " "