Візит в. о. голови Державної служби України з безпеки на транспорті на Хмельниччину

1445

Сім мільйонів гривень у держбюджет. Таку суму штрафів за перевищення ваги вантажу сплатили недобросовісні перевізники минулого року. Про це нині під час робочого візиту на Хмельниччину заявив В’ячеслав Дідківський – виконувач обов’язків голови Держслужби транспорту. Всього ж інспектори відомства нарахували півтора мільйона євро штрафних санкцій, майже стільки ж нарахували й за вісім місяців цього року. Як бачите: різниця між нарахованим і фактично сплаченим разюча, а все через зволікання у судах. Аби уникнути й цієї біди кожен інспектор нині отримав відеореєстратор. А вже від кінця вересня на Хмельниччині в додаток до єдиного габаритно-вантажного комплексу з’являться ще три – європейського зразка.

Більш як тонна перевантажу. Після зважування про це дізнався пан Олександр. Він – водій перенавантаженого будматеріалами автомобіля. Проти штрафу, якщо випишуть, каже, не буде.

Будівельні матеріали –  пісок щебінь та збіжжя – зерно й насіння – ось найчастіше наповнення перевантажених автомобілів. Часом перевізники просто втрачають совість: втричі перевищують дозволену норму. За це платять штрафи. Найбільший за останній час – вісім тисяч євро в Миколаївській області. Аби перевіряти таких недобросовісних перевізників на Хмельниччині зокрема почали зводити спеціальні майданчики для габаритно-вагового контролю.

Таким чином на Хмельниччині до кінця року запрацює ще три комплекси габаритно-вагового контролю. Це щонайменше допоможе збільшити надходження до бюджету від штрафів за перевантаження, а може й навчить перевізників не пиляти гілку, на якій сидять – не псувати доріг, по яких пересуваються.

Крім того на Хмельниччині впроваджують пілотний проект з відеореєстрації.

Кожен із дванадцяти інспекторів Укртрансбезпеки в області отримав такий набір. За словами керівника служби саме хмельницькі інспектори ініціювали запровадження відеофіксації їхньої роботи.

 

" " " "