Wi-Fi роутер шкодить здоров’ю?

765

Хочеш створити собі проблеми — відмовся від підключення до Інтернету. І справді, людство за понад двадцять років так звикло до можливостей, які подарував Інтернет, що вже не уявляє життя без нього. Працюй, навчайся, розвивайся, спілкуйся досхочу. За кілька кліків знаходь потрібну інформацію, розважайся та роби покупки онлайн. Завдяки бездротовому зв’язку можливостей користування перевагами Інтернету стало ще більше. Але й з’явилося чимало розмов про безпечність роутерів для здоров’я.

Противники використання роутерів переконані, що оскільки пристрої працюють на тій же частоті, що і мікрохвильові печі, то можуть негативно впливати на здоров’я, спричиняючи головний біль, безсоння, підвищене серцебиття тощо. Насправді ж роутер безпечніший від мікрохвильовки, адже рівень електромагнітного випромінювання від нього у кілька сотень разів нижчий. Навіть мобільний телефон небезпечніший: за двадцять хвилин телефонної розмови організм зазнає такого електромагнітного впливу, як за рік користування Wi-Fi роутером.

Однак науковці та лікарі поки що не надають офіційних висновків досліджень, які б доводили абсолютну безпеку чи шкоду впливу бездротового зв’язку. Для вивчення і дослідження цього питання потрібен час.

Та й повністю уникнути впливу електромагнітного випромінювання дуже важко. Видиме світло — це також форма електромагнітного випромінювання. Навколо нас безліч й інших джерел випромінювання: лінії електропередач, антени, домашня електропроводка, мобільні телефони, побутова техніка, комп’ютери, роутери ваших сусідів у багатоквартирному будинку. Бездротовий зв’язок є в офісах, медичних установах, закладах харчування, школах, навіть на вулиці. З розвитком сучасних технологій вплив електромагнітного поля на людину лише зростатиме.

Як захиститися від випромінювання?

Найпростіший спосіб — користуватися вдома лише дротовим підключенням Інтернету. Якщо без роутера не обійтися, можна трохи зменшити додаткове навантаження на організм, яке створює електромагнітне випромінювання. Достатньо дотримуватися простих рекомендацій від ТРК «Еверест», провайдера Інтернету і кабельного телебачення у Хмельницькому.

  • Встановлюйте роутер на відстані 1,5-2 м від робочого місця та зони відпочинку. Найкраще, якщо це буде нежитлове приміщення або кімната, де родина проводить найменше часу. Це дозволить зменшити вплив електромагнітного випромінювання.
  • Встановіть у налаштуваннях роутера нижчу силу сигналу, достатню для роботи в Інтернеті.
  • Якщо не користуєтеся Інтернетом, вимикайте роутер. На ніч також краще вимкнути пристрій. Деякі моделі можна запрограмувати на автоматичне вимкнення у певний час.
  • Якщо дозволяють параметри роутера, налаштуйте його так, щоб він вмикався лише за наявності активних клієнтських пристроїв. Решту часу пристрій працюватиме у пасивному режимі з меншою інтенсивністю електромагнітного випромінювання.
  • Встановіть один потужний пристрій у квартирі замість кількох у різних кімнатах. Намагайтеся не використовувати підсилювачі сигналу Wi-Fi. Якщо ж без репітерів неможливо обійтися, зменште їхню кількість.
  • Працюйте в Інтернеті з перервами.
  • Проводьте менше часу у громадських місцях, де працює сигнал Wi-Fi.

Ваш провайдер Інтернету і кабельного телебачення, ЕВЕРЕСТ™ km.everest24.com.ua

" " " "