Як працює «Хмельницькелектротранс» в умовах карантину та чи несе підприємство збитки

2326

Робота перевізників в умовах карантину. Вже понад місяць хмельницьке комунальне підприємство «Електротранс» є єдиним громадським транспортом, котрий працює у нашому місті. Наразі хмельничан перевозять тільки тролейбусами.  На підприємстві кажуть, вже звикли до нової для себе роботи.

Кожного дня та після кожного оберту більше як сім десятків водіїв та кондукторів приходять у цей кабінет, аби перевірити стан свого здоров’я. Тепер до раніше  стандартної процедури додалися кілька особливостей.

Олександр Іванович водієм тролейбуса працює із 1997 року. Каже за цей час працювати  в масці і рукавичках ще не доводилося. Окрім фізичних незручностей є багато й моральних.

Проте водії  попри непросту ситуацію намагаються знайти спільну мову із пасажирами. Пан Олексій наразі працює на новому маршруті, котрий сполучає мікрорайони Дубове та Раково. Чоловік виконує роль і кермувальника, і кондуктора.

Перед початком роботи водіїв та кондукторів підприємство забезпечує масками та рукавичками. Їх за цей термін було закуплено тисячі. Нещодавно працівників перевіряли на коронавірус. На щастя, випадків зараження не було.

Та найбільше всесвітня пандемія вплинула на фінансове становище. В день підприємство недоотримує десятки тисяч гривень.

За місяць сума збитків становить близько п’яти  мільйонів гривень. Аби підприємство працювало у звичному режимі допомагає бюджет міської ради.

Незважаючи на фінансовіпроблеми, підприємство жодного тролейбуса не зняло з рейсу. Щодня на маршрути виходять понад сім десятків машин.

 

 

" " " "