З аварійного будинку на Озерній обіцяють відселити мешканців

2476

Наразі в обласному центрі працює комісія з розгляду екстреної ситуації, що трапилася сьогодні вночі у мікрорайоні Озерна по вулиці Кармелюка 4/2. Оскільки експерти, що представляють місцеву владу, не бачать подальших загроз для будинку, то скоріш за все, буде прийнято рішення про відселення частини жителів лише на одну добу. Таку заяву озвучив на місці події заступник мера Хмельницького Андрій Бондаренко.

Як відомо, сьогодні вночі у мікрорайоні Озерна трапився зсув ґрунту біля одного із багатоквартирних дев’ятиповерхових будинків. На думку Бондаренка, причиною цього стало недотримання забудовником державних будівельних норм.

“Не було спроектовано дренажну систему, і вона не була зроблена. Не було проведено зсувозахисних робіт. Тому це і відбулося”, – переконаний заступник міського голови.

Зараз будівельники з підприємства «Будівельний Альянс Груп», що зводить на сусідній ділянці будинок для служби зовнішньої розвідки, укріплюють стіну будівлі, біля якої стався зсув. При цьому слід зазначити, що це мав би зробити той забудовник, який зводив цю споруду.

При цьому Бондаренко обіцяє, що усі роботи з усунення наслідків зсуву та запобіганню подібного в подальшому, закінчать максимум за три тижні. При цьому необхідності для повного відселення на цей період мешканців будинку, за словами Бондаренка, немає. Людей, звісно, тимчасово відселять, але тільки з одного під’їзду.

Про це вже йдуть перемовини з місцевими готелями, які приймуть до себе мешканців зазначеного будинку. Їх налічується майже півтори сотні.

Читайте також: Надзвичайна ситуація у Хмельницькому: вночі обвалився ґрунт під будинком

Зараз на місці працює 6 одиниць спеціалізованої важкої техніки, які прибули на місце з декількох будівельних майданчиків міста. Усі роботи з усунення наслідків зсуву профінансує підприємство “Будальянс”.

https://www.facebook.com/hmmiskrada/videos/313999239841357

Міський голова Олег Симчишин переконаний, що ця ситуація не підпадає під розряд надзвичайних.

" " " "