ЗАХИСТИТИ ІНФОРМАЦІЮ

391

Навчити держслужбовців основ кібербезпеки. Таку місію будуть виконувати представники Ради національної безпеки України у співпраці із Хмельницькою обласною радою. Дводенний семінар навчить посадових осіб місцевого самоврядування захищати інформаційний простір. Подробиці дивіться далі у сюжету.
Автор: Згідно підписаного Меморандуму про взаєморозуміння з Фондом цивільних досліджень та розвитку США у Хмельницькому відбудуться навчальні заходи з кібербезпеки. Першим став дводенний семінар з основ кібербезпеки для керівників тергромад.

Проведення таких навчальних платформ допоможе учасникам усвідомити важливість безпекової системи та навчить захищати інформацію, адже питання інформаційної безпеки у нашій країні дуже актуальне, наголосила голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк.

Щороку в Україні кількість кібератак на інформаційний простір збільшується у декілька разів. Це свідчить про те, що суспільство має навчатися новим принципам захиститу інформації.

Важкливою складовою кібербезпеки є кібергігієна, яка передбачає низку процедур для захисту особистої та фінансової інформації. На дводенному семінар голів громад навчать її основам.

Завдяки підписанню Меморандуму та проведення навчальних заходів Хмельниччина стане першою в Україні областю, де реалізовуватиметься програма Підготовки у сфері розбудови можливостей з безпеки інформації, кібербезпеки та підвищення обізнаності публічних управлінців. Наступним кроком навчання стане онлайн-курс основам кібербезпеки для посадовців місцевого самоврядування.

" " " "