Через отруєння дітей у Хмельницькому МОЗ відновить раптові перевірки працівників у всіх регіонах України

Це допоможе захистити дітей від подібних неприємних ситуацій у майбутньому

631

Таке рішення прийняли за результатами наради у Президента України щодо ситуації навколо Хмельницького НВО №1, де отруїлося 93 особи. Як уже зꞌясувалося , причиною спалаху масового нездужання молодших школярів став золотистий стафілокок, який потрапив у їхній організм через обсіменіння сировини та готових страв від працівників харчоблоку.

Аби уникнути  подібних спалахів у навчальних закладах у майбутньому та захистити дітей від отруєнь, у Міністерстві охорони здоровꞌя ініціюють  вибіркові раптові перевірки . Під час яких здійснюваатимуть забір біоматеріалу для дослідження на предмет наявності у працівників золотистого стафілококу. Перевірки здійснюватимуть спеціалізовані  протиепідемічні бригади, про це повідомив очільник МОЗ Віктор Ляшко на власній сторінці у соцмережі «Фейсбук».

Такі бригади працюватимуть в усіх регіонах України. За наказом Президента України Мінекономіки, МОЗ, МОН та Держспоживслужба  відпрацюють усі юридичні  механізми проведення раптових перевірок. Крім того, МОЗ відпрацює механізми для посилення контролю за якістю медоглядів у лабораторіях та закладах охорони здоровꞌя.

" " " "