Увага – ящур. На Хмельниччині відбувся всеукраїнський семінар із виявлення та протидії цієї недуги.

821

Увага – ящур. Останнього разу цю недугу, яка вражає перш за все велику рогату худобу та інших свійських тварин, виявляли в Україні наприкінці  вісімдесятих. З того часу випадків зафіксовано не було. Та аби цього не сталося знову, на Хмельниччині відбулися Всеукраїнські навчання як протидіяти та виявляти цю недугу.

Спеціалісти Держпродспоживслужби із різних куточків України з’їхалися на Хмельниччину аби навчитися виявляти та протидіяти такій тваринницькій недузі як ящур. Хоча ця хвороба відступила в нашій країні вже давно, готовими потрібно бути постійно.

Україна позбулася цієї недуги ще наприкінці  вісімдесятих років минулого століття. Проте в світі це проблема номер 1. Адже при її виявленні в однієї особи під ліквідацію підпадає усе стадо.

Василь Миколайович  приїхав із Миколаївської області аби не тільки послухати, а й поділитися власним досвідом.

Організували навчання у селі Остапківці на одному із тваринницьких комплексів Групи компаній «VITAGRO».  Тут про безпеку корів дбають, це стосується як якості кормів, так і людського фактору.

На цьому комплексі утримуються високопродуктивні тварини німецької селекції. Керівник департаменту молочного скотарства додає, у компанії працюють  як над якістю так і над кількістю поголів’я.

Після  огляду приміщень,  де знаходиться ВРХ, спеціалісти зробили кілька зразків аналізів на ящур. Висновок – комплекс відповідає всім європейським нормам.

" " " "