ЗНО-2020: осіб з температурою понад 37,2 градуса до тестування не допускатимуть

Проведення ЗНО у цьому році буде дещо складним, однак організація процесу тестування вже триває повним ходом

1294

У цьому році проведення Зовнішнього незалежного оцінювання випускників буде дещо ускладненим. Пандемія коронавірусної інфекції внесла  суттєві корективи в усі галузі. Однак, за словами заступниці голови Хмельницької ОДА Оксани Ситницької, оцінювання випускників пройде штатно та в повному обсязі. Координація дій усіх осіб та організацій, що відповідають за цей процес, вже почалася. Про це Ситницька заявила на нараді щодо забезпечення в Хмельницькому та області належного проведення ЗНО.

У нараді також взяли участь директор Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Геннадій Кузьменко, керівництво Департаменту освіти і науки ОДА, представники Департаменту охорони здоров’я ОДА, територіальних підрозділів ДСНС, СБУ, Патрульної поліції, Національної поліції, Поліції охорони, Держпродспоживслужби, Держспецзв’язку, а також ПАТ “Хмельницькобленерго”.

Варто нагадати, що у відповідності до наказу МОН України, пробне тестування з української мови і літератури відбудеться вже 15 червня. Що стосується інших дисциплін, в число яких входять історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, а також іноземні мови (англійська, іспанська, німецька, французька), то з них пробне тестування відбудеться дещо пізніше – 17 червня. Ну, а початок основної сесії ЗНО  стартуватиме вже 25 червня іспитом з математики. Завершиться основний етап аж 17 липня тестуванням з хімії.

30 червня відбудеться тестування з української мови та літератури, 2 липня – з фізики, 6 липня  – з іспанської, німецької та французької мов, 7 липня – з англійської мови, 9 липня – з історії України, 13 липня – з біології, 15 липня – з географії. Також на період з 23 липня по 11 серпня заплановано проведення додаткової сесії ЗНО.

Усе це пов’язано зі специфічністю проведення подібних процесів цього року, викликаною загрозою коронавірусної інфекції. У зв’язку з пандемією  посилено деякі вимоги щодо санітарних норм. Як повідомив Геннадій Кузьменко, МОН координує питання щодо забезпечення пунктів ЗНО усім необхідним. Так, за словами, Кузьменка, до усіх пунктів проведення ЗНО вже розпочали доставляти усе необхідне. Це і медичні маски, і медичні халати, і безконтактні термометри, і антисептики. Доставка усього необхідного в усі ОДА по всій Україні розпочалася ще 9 червня. Звідти усе це буде направлено в пункти проведення Зовнішнього незалежного оцінювання.

Дивіться також: ЗНО на карантині. ОСНОВНИЙ ІНФОРМАЦІЙНИЙ ВЕЧІР ОБЛАСТІ. Запис від 26 травня

Перед початком тестування усі учасники повинні будуть пройти перевірку температури тіла та елементарний огляд на наявність респіраторних захворювань. До тестування допускатимуться лише ті учасники, температура тіла в яких буде нижчою за 37,2 градуси та в яких не буде виявлено ознак ураження тим чи іншим респіраторним захворюванням.

Окрім цього в усіх пунктах проведення тестування будуть чергувати лікарі. При цьому кількість вчителів, що повинні спостерігати за процесом тестування, та кількість випускників, які одночасно перебуватимуть в аудиторії, буде обмеженою.

" " " "