Усі ресурси на ковід: українські лікарні тимчасово перестануть проводити планові операції

Тепер в медичних закладах прийматимуть лише інфікованих коронавірусом або ж ургентних хворих

1106

В Україні продовжує стрімко зростати кількість випадків інфікування коронавірусом від чого медичні заклади держави з кожним днем все більше працюють на піку своїх можливостей. У зв’язку з цим, аби забезпечити надання медичних послуг більшій кількості ковідних пацієнтів, прийнято рішення про перехід українських закладів охорони здоров’я на новий етап реагування на пандемію. Відтак тепер лікарні тимчасово припинять проведення планових операцій і сконцентрують свої зусилля виключно на пацієнтах з коронавірусом або ж ургентних хворих, тобто тих, які потребують негайної госпіталізації.

Про це за результатами нарад під керівництвом президента заявив заступник голови Міністерства охорони здоров’я головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Так, вже з понеділка 9 листопада усі планові операції та госпіталізації будуть тимчасово заборонені в усіх медичних закладах України.

За словами Ляшко, так можна буде збільшити кількість ліжкомісць приблизно на 30 тисяч (з 50 тис. до 80 тис.). Разом з тим 60 тисяч місць планується вже до кінця місяця забезпечити киснем. При цьому Ляшко зазначив, що наразі у МОЗ вирішують питання щодо того, які медичні заклади будуть забезпечені газоподібним киснем, а які зрідженим.

Також заступник міністра охорони здоров’я додав, що далі, коли Україна дійде до третього етапу реагування, планується розгортання польових шпиталів. Ляшко вкотре закликав громадян дотримуватися карантинних вимог аби уникнути такої необхідності в майбутньому.

Читайте також: COVID-19: на Хмельниччині знову зафіксували більше 500 випадків захворювання

«Закликаю всіх дотримуватися санітарних норм, носити маски та дотримуватися фізичної дистанції, щоб в Україні не знадобився третій етап реагування на епідемію, щоб нам не довелося розгортати госпіталі в пристосованих приміщеннях», – наголосив заступник міністра охорони здоров’я.

" " " "