В Хмельницький з робочим візитом завітав Генеральний консул Республіки Польща

863

Домовленості про співпрацю та нарощування зв’язків між країнами.  В Хмельницький з робочим візитом завітав Генеральний консул Республіки Польща. В рамках зустрічі представники обох країн обговорили економічні та міжнародні відносини. Західний сусід є найбільшим міжнародним торговельним партнером для нашого краю.

За перший квартал поточного року з Хмельниччини до Польщі було відвантажено товару більш ніж на півмільярда гривень. Це в структурі експорту складає п’яту частину області. Натомість частина польських товарів на наших ринках становить майже двадцять відсотків.

За словами Генерального консула Республіки Польща, кожного року ринкові відносини між двома країнами тільки покращуються. Обсяги торгівлі у 2017-му є рекордними.

Обговорили чиновники і українські реформи.  Більше двох десятиліть тому Польща проходила шлях децентралізації влади шляхом об’єднання територій. Тепер це відбувається в Україні. Тому чиновники домовилися про подальший обмін досвідом, який дозволить  зробити реформу успішною і в Україні.

Також консул запевнив, Польща завжди буде на боці України відносно війни на сході та ситуації в Криму.

" " " "