Найбільша зона відпочинку міста вже заповнена. Підсумки тижня .

1021

До початку календарного літа ще три тижні, та й купальний сезон ще офіційно не почався. А от до річки Південний Буг щодня приходить щонайменше п’ять сотень хмельничан. Частина обирає засмагу поблизу водойми, інші – ховаються у парковій зоні. Та всіх їх поєднує любов до відпочинку.

Місцевий пляж – одне із найулюбленіших місць відпочинку містян. Щодня поніжитися на сонечку приходить чимало людей. Тут до послуг відвідувачів  і пісочок, і паркова зона. Люди відпочинком задоволені. Бо вважають міський пляж серцем Хмельницького.

Під час прогулянки пляжем ми знаходили пусті пляшки, недопалки та інше сміття.  Щоправда, натрапили на щойно пофарбовані лавки. Перевірили і стійки із питною водою.

А от якщо пройти трохи далі – можна побачити й той, що не працює. Не в задовільному стані і пляжні зонти. Нажаль, вони не виконують  своїх функцій. Хмельничани кажуть, потрібно кожному навчитися шанувати відпочинкові зони, а не засмічувати їх.

Опитування на пляжі таки показало всі недоліки цього місця відпочинку.

Звісно, такому туалету є альтернатива. Вона у приватному закладі відпочинку, який розташований посеред пляжу. Та за таку послугу тут доведеться заплатити.

І це не зважаючи на закон України, у якому чітко написано – споживач має право на вільне та безоплатне відвідування санітарного вузла на підприємствах, установах та організаціях, незалежно від форм власності.   –   (підкреслити червоним). Та навіть якщо заплющити очі на цей недолік, не на камеру нам розповіли і про додаткові вимоги до людей.

А от коли бажання платити не має, та й до єдиного безкоштовного туалету йти огидно? Найвинахідливіші відпочивальники діляться власними секретами, як вийти із того становища.

Підтвердження його слів довго не довелося чекати.

Поцікавитися чому така ситуація склалася на пляжу, наша знімальна група пішла до начальника управління житлово-комунального господарства міста. Василь Новачок каже –  зона відпочинку знаходиться в оренді, вже десять років.

Ми знайшли контакти ТОВ «Браво», яке, за словами посадовця, орендує пляж. Додзвонилися не з першого разу, та все ж певну інформацію отримали.

Та принаймні вбиральню найближчим часом мають збудувати нову.

Та є недолік, за який таки несуть відповідальність комунальники – вщент зруйновані східці поблизу Південного Бугу.

Щоправда, на момент підготовки нашого сюжету до ефіру, там активно розпочалися ремонтні роботи.

Насправді для містян не має значення – хто займеться впорядкуванням території пляжу. Головне, щоб було чисто і комфортно.

" " " "