В Хмельницький СІЗО привезли небезпечних рецидивістів: що інкримінують зловмисникам

Зловмисники вже притягувалися до кримінальної відповідальності та були затримані після скоєння пограбування у Хмельницькому

2273

У Хмельницькому затримали двох громадян, які спланували та скоїли пограбування місцевої 46-річної підприємниці, вкравши в неї 40 тисяч доларів США. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції Хмельницької області.

Потерпіла звернулася до Південно-Західного відділення поліції міста Хмельницького. 46-річна громадянка заявила, що грабіжники напали на неї в той момент, коли вона біля речового ринку виходила з власного автомобіля. Грабіжник в масці підбіг до неї та видер з її рук сумку, у якій і знаходилися гроші.

При цьому підприємниця здійснила спробу наздогнати зловмисника, але він заприскав її очі перцевим балончиком. Перед повною дезорієнтацією вона встигла помітити те, що злочинець діяв не сам і з ним був ще один чоловік, який покидав місце злочину на мопеді. З якихось причин він був змушений залишити транспортний засіб і ще й при цьому загубив свій кросівок.

Як тільки правоохоронці отримали повідомлення про пограбування, на місце події одразу ж вирушила слідчо-оперативна група з кінологами.

Службова собака на прізвисько Бона швидко взяла слід і повела правоохоронців прямо пі маршруту їх втечі. Таким чином поліцейські дійшли до району зупинки дитячої лікарні. Пізніше ця інформація підтвердилась записами вуличних камер відеоспостереження, на яких було зафіксовано, як грабіжники прийшли до місця неподалік від зупинки, сіли в машину та покинули межі міста.

Провівши цілий комплекс слідчо-оперативних дій, правоохоронці встановили особи зловмисників. Ними виявилися двоє жителів 44 та 32 років міста Горішні плавні, що на Полтавщині. Згодом ДНК-експертиза не залишила жодних сумнівів, що це саме вони.

Їх обох раніше вже неодноразово притягували до кримінальної відповідальності за вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.  До прикладу, старший із двох грабіжників перебував у міжнародному розшуку, за вчинення вбивства в Донецькій області групою осіб. Молодший перебував у державному розшуку за злочини, пов’язані з незаконним поводженням зі зброєю.

Читайте також: Поліція Хмельниччини впіймала мисливця, який застрелив лебедя, – подробиці

Зловмисників затримали за місцем їхнього проживання ще наприкінці травня цього року. В ході обшуків у них було знайдено багато валюти та різне крадійське приладдя, а також маски і деякі речі, які вони придбали у Хмельницькому. Тоді підозрюваних передали поліції Київської та Донецької областей для проведення слідчих дій в рамках декількох кримінальних проваджень. Зараз іх доправили у Хмельницький слідчий ізолятор.

За вчинений злочин підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 13 років з конфіскацією майна.

" " " "