В обласному центрі почали будувати нову вулицю

Нова вулиця імені Мельникова пролягатиме від Зарічанської до Трудової

2114

У Хмельницькому почали будувати нову вулицю, яка стане продовженням вулиці Зарічанської та з’єднає Старокостянтинівське шосе з Трудовою. Про це повідомила прес-служба Хмельницької міськради.

Тендер на виконання будівельних робіт виграло ТОВ “СТЛ+М”. Наразі тривають підготовчі роботи та вирішення організаційних питань. За словами начальниці Управління капітального будівництва Департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Тетяни Поліщук, нова вулиця забезпечить розвантаження руху транспорту по вулиці Проспект Миру.

Загалом планується розбити процес будівництва вулиці на чотири черги, загальною кошторисною вартістю 65 мільйонів 17700 гривень.

Протяжність нової вулиці складатиме трохи більше одного кілометра, а саме – 1066,4 метра. При цьому її ширина буде варіюватися приблизно у діапазоні від 21 до 23 метрів.

В рамках проекту передбачено облаштування проїзної частини, кожна смуга безпеки руху якої буде шириною 8,1 метра. Разом з тим в районі відмітки 500 метрів побудують пішохідний перехід та посадкові майданчики в обох напрямках для збалансованого функціонування громадського транспорту. З кожної сторони вулиці будуть облаштовані пішохідні тротуари, ширина яких сягне 2,5 м.

Читайте також: У Хмельницькому парку імені Чекмана почали капітальний ремонт колеса огляду

Нова вулиця Мельникова освітлятиметься односторонньо. Також окремими системами освітлення будуть облаштовані велосипедна доріжка та тротуари.

За умови забезпечення фінансування в повному обсязі, згідно з укладеним договором, завершити виконання будівельних робіт заплановано до кінця 2024 року.

" " " "