В обласному центрі продовжують слухати справу патрульного, котрий застрелив психічно хворого чоловіка

1487

В обласному центрі продовжують слухати справу патрульного, котрий застрелив психічно хворого чоловіка. Ярослава Болюха звинувачують у вчиненні умисного вбивства при перевищенні меж необхідної оборони та меж затримання. Нагадаємо, 30 грудня 2016-го він разом із іншими патрульними застосував табельну зброю, аби зупинити хмельничанина, котрий кидався на людей із на шилом. Постріл Ярослава виявився смертельним. В зв’язку із цим хлопця звільнили зі служби і відкрили кримінальне провадження. Адвокат поліцейського переконана, усі звинувачення у бік підзахисного – безпідставні. Її позицію підтримують і свідки обвинувачення.

Ранок п’ятниці 30 грудня 2016-го для жителів Тернопільської та Кам’янецької розпочався зі стрілянини. У передноворічний день тут вибухали не феєрверки чи петарди – хмельницькі патрульні застосували табельну зброю. Таким чином вони намагалися затримати зловмисника на розі названих вулиць. Чоловік нападав на хмельничан із шилом. З ним же, коли ті прибули на місце, кинувся на поліцейських. Без сили втихомирити його не вдалося, тож, правоохоронці почали стріляти. Останній постріл, котрий здійснив один із патрульних став смертельним.

Ярослав Болюх вже близько року – на лаві підсудних. Хлопця звинувачують у вчиненні умисного вбивства при перевищенні меж необхідної оборони. Незважаючи на це, у своїй правоті він не сумнівається. Каже, якби ситуація повторилась, алгоритм власних дій у жодному разі б не змінював.

Адвокат Ярослава додає, те, що розповідають свідки – усі ті, кого запрошує сторона обвинувачення, доводить її підзахисний діяв у межах закону, захищаючи городян. Навіть дружина померлого встала на захист колишнього поліцейського.

АВТОР: За словами адвоката, підтримує підзахисного і городянка, котра постраждала від нападу покійного чоловіка.

ВМЗ: Оксана Каденко, захисник Ярослава Болюха – 00001 – 00:15-00:30– «Вона також свої показання в суді розпочала з того, що вона мала б бути у цьому провадженні учасником, а не свідком…..і також дякувала поліцейським, які її захистили і захистили інших громадян від нападу»

Жодних нарікань на дії патрульних не було й у свідків, яких опитували під час чергового засідання, котре днями відбулося в Хмельницькому міськрайонному суді. Воно – далеко не останнє, утім, переконані захисники Ярослава Болюха, наступні свідчення також підтвердять правоту колишнього правоохоронця.

Нагадаємо, що після стрілянини на розі Кам’янецької та Тернопільської Ярослава Болюха звільнили із правоохоронних органів. Адвокат колишнього поліцейського каже, якщо хлопця визнають невинним, вимагатиме його повного відновлення на посаді. Поки ж крапку у даній історії ставити зарано, адже суди тривають. Наступне засідання призначили на 17 травня.

" " " "