В області розпочав роботу триденний форум бібліотекарів

740

На 2000 жителів – один бібліотекар, який має пройти атестацію. Читальні в умовах децентралізації теж переходять на нові стандарти роботи. Згідно останніх на одного жителя має бути не менше ніжтри книги. А якщо видання за рік ніхто не взяв, то його потрібно передати в інший філіал. Три дні в науковій бібліотеці триває обласний форум. Саме на ньому обговорюють усі проблеми галузі та роботу в нових умовах.

В області розпочав роботу триденний форум бібліотекарів Хмельниччини.47 відсотків бібліотек переходять в ОТГ,  ця кількість поступово буде збільшуватись. Тож форум має дати відповіді – як читальні будуть працювати в нових умовах.

Читальні стають цифровими хабами. Проте поряд із сучасними послугами тут не забувають і підвищувати авторитет друкованих видань.

Загалом на форумі обговорили, як мають працювати бібліотеки за новими стандартами. Адже замість звичних установ вони можуть перетворитись на пункти видачі. Усе це передбачає концепція фінансування базових послуг – це документ, згідно з яким затверджено перелік безкоштовних послуг у громаді.

Фонди бібліотечної системи – це не лише  сучасні часописи та старовинні видання. Це і аудіоносії. Старовинних записів у науковій бібліотеці налічують понад 9 тисяч одиниць. Тут проводять конференції науковці та круглі столи городники. Тож за час проведення форуму учасники мають напрацювати ідеї, як ще кориснішими стати для відвідувачів.

" " " "