У Нетішині суд жорстко покарав водія-порушника: деталі

Чоловік сплатить великий штраф і не зможе сісти за кермо найближчі 10 років

879

Нетішинський суд покарав водія скутера, який двічі з рік серйозно порушив ПДД, перебуваючи за кермом транспортного засобу у нетверезому стані та відмовившись від проходження тесту на наявність алкоголю при його затриманні. Про це повідомила прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області.

За попередніми даними, ще на початку літа, 5 червня, порушник був зупинений правоохоронцями за кермом скутеру марки Honda з підозрою на те, що він перебуває у стані алкогольного сп’яніння. При цьому чоловік відмовився підтвердити чи спростувати це припущення та не став проходити тестування, що зафіксували двоє свідків. Слід зазначити, що відмова від огляду на стан алкогольного сп’яніння теж є порушенням, передбаченим статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Разом з тим порушник не з’явився на засідання Нетішинського міського суду. Суд неодноразово висилав на його адресу судові повістки, але всі вони повернулися відправнику за закінченням терміну.

Читайте також: “Розбійника” з Летичівського району засуджено на 10 років: деталі

Враховуючи те, що раніше цей громадянин вже притягувався протягом останнього року за подібні правопорушення, він отримав більш суворе покарання, ніж могло б бути.

Так суд призначив чоловікові покарання у вигляді позбавлення водійських прав на строк 10 років, а також матеріальне стягнення у розмірі 40800 грн.

" " " "