В області вже рік працюють труками

816

Трукамам – рік! Саме у лютому 2019-го на території області запрацювали лазерні пристрої вимірювання швидкості. Спершу їх почали використовувати у Волочиському напрямку, згодом – у Ярмолинецькому та Летичівському. Останньою ластівкою на сьогодні є саме місто Хмельницький. З вересня 2019-го швидкість вимірюють і тут. То скільки «шумахерів» впіймали хмельницькі патрульні за рік ?

Не повірите, але за рік дії приладів патрульні поліцейські склали понад 16 тисяч адміністративних матеріалів. Тобто у середньому хмельницькі копи ловили 40-45 порушників у день.

Якщо водій перевищує дозволених 50 на годину на 10 чи 15 кілометрів, патрульні також можуть його зупинити. Щоправда, тоді кермувальник відбудеться усним попередженням. Заплатити штраф доведеться, порушуючи на понад 20 кілометрів.

Останніх, на щастя, не так багато. Більшість водіїв розганяються на понад 20 кілометрів. А ось зафіксувати порушення трукам може на відстані у 1200 метрів.У темну пору доби, сніг чи дощ, сильний мороз або спеку прилад не діє. Вдень, сонячну теплу або трішки морозну погоду працює. І, що цікавить більшість водіїв, – у ручному режимі.

Трукам фіксує номерні знаки, тож вже після зупинки конкретний водій може передивитися відео порушення. За «їзду з вітерцем» кермувальник повинен заплатити штраф, втім це, звісно, не головне. Куди важливіше пам’ятати – дорога помилок не пробачає.

А ще варто пам’ятати, кожного чекають вдома, тому у дорозі потрібно бути уважним, берегти себе та найрідніших.

 

" " " "