В соборі УПЦ(МП) у Хмельницькому побили військового.

1699

Сьогодні 2 квітня в місті Хмельницький  одному із храмів УПЦ (МП) служителі культової споруди побили військового. 

Відео інциденту оприлюднив депутат Хмельницької обласної ради Віктор Бурлик.

У відео знято, як у приміщенні церкви до чоловіка військової форми застосовують фізичну силу. За інформацією, наданою Віктором Бурликом, чоловік військовослужбовець Артур Ананьєв, який добровільно пішов на фронт у складі 19-го стрілецького батальйону. Там він отримав контузію та черепно-мозкову травму.

“Коли вся країна спостерігає за ситуацією в Лаврі, він САМ пішов в московський храм, щоб задати питання “Скільки людей ще має загинути, щоб ви перестали ходити в московський патріархат????” Що було далі видно на відео”, – написав Віктор Бурлик.

Учасники інциденту зняли його на відео з мобільного телефону. На знімках видно, як один із священиків, який був у рясі, напав на військовослужбовця, і інші люди допомагали утримувати його. Деякі свідки події закликали викликати поліцію. Згідно зі словами Віктора Бурлика, правоохоронці, які прибули на місце, затримали військового за порушення статті 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

“Мені гидко, що в моєму рідному місті МУСОРА кришують МосПархат, коли по всій країні правоохоронці відкривають справи по ДержЗраді московських попів. Обличчя прихожан теж показане, всі … спостерігали як мордували військового, який захищав Україну та ризикував своїм життям”, – додав депутат у дописі.

Видання ХМ-ІНСАЙД звернулося до поліції для отримання коментаря щодо інциденту, який стався в Свято-Покровському Кафедральному соборі УПЦ у Хмельницькому під час богослужіння 2 квітня. Речниця управління патрульної поліції Вікторія Тимощук підтвердила, що громадянин 1997 року народження розпочав конфлікт із священиком під час богослужіння.

Чоловік під час проведення молитовної літургії, скинув зі столу на підлогу книгу “Євангелія”, вчинив словесний конфлікт відносно священника, який читав молитовну літургію. Свідки цієї події викликали працівників поліції. Наразі вирішується питання про притягнення громадянина, до адміністративної відповідальності за ст.173 КУпАП (дрібне хуліганство)”, – сказала поліцейська.

Свідки події також підтвердили цю інформацію, стверджуючи, що чоловік у військовій формі провокував священика і викрикував. Пізніше у ГУ Нацполіції у Хмельницькій області повідомили, що почали розслідування за фактом побиття військового.

Деталі встановлюються.

" " " "