В Солобковецькій громаді створили спілку рибалок.

3365

Дбають про водойму власними зусиллями. У Солобковецькій ОТГ рибалки створили власну громадську організацію. Там вже зарибили ставок, прибрали берег та полюють на браконьєрів. Раніше місце було в занедбаному стані та не приваблювало відпочивальників. Тепер до Солобковець їдуть не лише порибалити , а й провести вихідні. Більше про спілку рибалок – у нашому сюжеті.

Територію у 11 гектарів тепер охороняє спілка рибалок. Береги та водойма були занедбані, а риба взагалі не водилась. Після утворення спілки ставок розчистили, а береги прибрали. За три роки тут періодично запускали зарибок  – зараз ставок «заселений» на дві третини.

У колись колгоспній водоймі , навіть у спеку, вода сильно  не спадає. Тому рибі тут комфортно. Це єдиний став у громаді, де можна будь-кому покупатись, відпочити з наметом чи посидіти з вудкою. Проте існує ряд обмежень – сітки закидати не можна, рибу до кілограма потрібно випустити.

Решта рибних місць  громади знаходиться в оренді. Спілка нараховує близько 5 десятків учасників, доєднатися може кожен, навіть не житель громади. Для цього потрібно зробити членський внесок.

Аби не було шкідників, воду тут знезаражують. У майбутньому планують укріпити греблю. Подбали і про сміттєзбірники – поволі відпочивальників привчають до дисципліни.

Проте вистачає і недоброзичливців. Траплялися випадки браконьєрства, кажуть рибалки. Тому вночі тут теж чергують.

 

" " " "