В Україні будуть дорожчати пасажирські перевезення залізницею

Вже починаючи з березня вартість пасажирських квитків на потяги зростатиме щомісячно на 2%

1035

В Україні, вже починаючи з березня 2021 року, вартість пасажирських квитків “Укрзалізниці” зростатиме кожного місяця на 2%. Про це заявив у прямому ефірі програми “Сніданок” міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Таке рішення політик пояснив тим, що ще з 2018 року в Україні не відбулося жодної індексації пасажирського перевезення. В той же час ринок пасажирських залізничних перевезень в Україні залишається збитковим.З цієї причини ще у 2020 році планувалося провести індексацію, однак пандемія коронавірусу тимчасово позбавила цей процес сенсу, через що індексація була призупинена.

Однак Криклій також додав, що за певних умов подорожчання квитків на потяги може бути взагалі не відчутним. Зокрема мова йде про пасажирів швидкісних потягів Інтерсіті+, котрі можуть скористатися знижкою від 10% до 40%  купуючи квиток заздалегідь та при умові подорожей лише територією України.

Зокрема, якщо купити квиток за 90-30 діб до дати відправлення поїзда, то вартість квитка буде нижчою на 40%, якщо ж придбати за 24-15 діб – зниження на  10%.

Читайте також: Відтепер працю Хмельницьких лікарень можна буде оцінити за допомогою спеціальних QR-кодів

Слід зазначити, що подібні зниження нараховуються лише на плацкартну частину квитка.

" " " "