В Україні можуть повернути жорсткий карантин, принаймні в 10 регіонах

На Хмельниччині на сьогодні посилення карантинних заходів не передбачається

2143

В Україні вже з понеділка, 22 червня, можуть посилити карантинні заходи у десяти регіонах. Про таку невтішну перспективу повідомив глава Мінохорони здоров’я Максим Степанов.

Нагадаємо, зараз в Україні триває другий етап карантину – адаптивний карантин, який продовжено до 31 червня. Одним із критерієв цього карантину є інцидентність. Тобто, якщо упродовж останніх семи днів тримається кількість хворих не вище за 12 осіб на 100 тисяч населення, то такий регіон вважаєтьсяч благополучним.

На сьогодні в Україні є 10 регіонів, в яких цей показник перевищено. Зокрема, йдеться про місто Київ,  а також про Волинську, Вінницьку, Житомирську, Закарпатську, Івано-Франківську, Львівську, Рівненську, Тернопільську, Харківську та Чернівецьку області. Хмельниччина, на щастя в цей перелік не входить.

Чере таку високу інцидентність Міністерство охорони здоровя ініціює засідання обласних комісій  з ТЕБ НС у цих регіонах. Пропонується запровадження більш жорстких карантинних заходів.

Крім того, міністерство охорони здоровя ініціює ретельну перевірку умов дотримання карантину.

Насамперед це стосується місць громадського скупчення: транспорту, супермаркетів, розважальних закладів.

Влада нагадує: правила безпечного поводження під час картину залишаються незмінними. А саме – носіння масок, дезінфекція поверхонь і дотримання соціальної дистанції.

Ситуація з коронавірусом, на жаль, в Україні сьогодні не оптимістична. Упродовж майже десяти днів фіксують приріст захворюваності. Такого приросту, як за минулу добу, 921 новий випадок, іще не було.

Найбільша кількість нових хворих зафіксована на Львівщині – 142 особи. Кількість летальних випадків від СOVID-19 в Україні вже підбирається до тисячі.

Отже, якщо ситуація й надалі погіршуватиметься з кожним днем, умови карантину знову доведеться посилювати.

Водночас деякі телеграм-канали обнародували інсайдерську інформацію, що повертатись до жорсткого карантину влада має намір лише у крайньому випадку. Економіка країни і так зазнала великого удару, другого такого вона може не витримати.

Мінохорони здоровя разом із Київською школою економіки порахували 81 сценарій, за яким може розвиватись епідемія коронавірусу в Україні.

Водночас фахівці кажуть: якби в березні своєчасно не був введений жорсткий карантин, в Україні до кінця року від цієї біди могло би померти 145 тисяч людей.

" " " "