Сергій Лабазюк назвав дороги та заклади освіти Хмельницького, які мають фінансуватись з ДФРР

2431

Народний депутат України Сергій Лабазюк звернувся із запитом до прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова, в якому просить розглянути можливість фінансування важливих соціальних об’єктів міста Хмельницького за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) на 2021 рік.

Про це повідомила пресслужба нардепа.

Лабазюк повідомив, що до нього звернулася Хмельницька міська рада з питанням щодо фінансування об’єктів регіонального розвитку міста Хмельницького, зокрема:
–  виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво колекторів та каналізаційної насосної станції на житловому масиві «Лезнево 1,2» загальною вартістю 15 млн. грн.
–  завершення будівництва приміщень НВО №1 по вул. Старокостянтинівське шосе, 3Б в сумі 8 млн. грн.
–  завершення будівництва навчально-виховного комплексу по вул. Залізняка, 32 в сумі 30 млн. грн.
–  завершення будівництва магістральної дороги на вулиці Січових стрільців в сумі 10 млн. грн.
–  завершення будівництва дошкільного навчального закладу по провулку Шостаковича, 28-А в сумі 8 млн. грн.

«Будівництво цих об’єктів протягом 2016 – 2019 років здійснювалося частково за рахунок коштів міського бюджету міста Хмельницького та частково за рахунок  субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Проте коштів міського бюджету недостатньо для завершення будівельних робіт», – підкреслив Лабазюк.

Він додав, що починаючи з 2019 року відбір проектів було зупинено та відбувалося дофінансування лише раніше відібраних об’єктів, тому планування та розвиток капітальних об’єктів регіонів фактично було заморожено.

Тому Лабазюк просить Шмигаля і Чернишова провести додаткові етапи відбору об’єктів для фінансування за рахунок коштів ДФРР у 2021 році, що дозволить подати учасникам проекти у цьому році та відновити будівництво регіонів.

Нагадаємо, раніше Лабазюк надіслав депутатський запит з проханням відновити фінансування програм, які були скорочені через створення фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою COVID-19.

" " " "