Ремонт на котельнях – комунальники готують комунікації до зими

868

Підготовка до зими. Комунальники розпочали ремонти котелень. Двотижневі профілактичні огляди поєднують із серйозними модернізаціями. Цього року 4 котельні підприємства «Теплокомуненерго» зазнають суттєвих змін. Чи вкладаються майстри у терміни?

Котельня на Горбанчука, 1 обслуговує 26 будинків. Робітники тут уже завершили ремонт  одного з котлів. Називають його поетично- «МонаЛіза». Та працювати із цим залізним полотном  важкувато. Щоб замінити 152 екранних труби, довелося лізти усередину конструкції.

А ось ця котельня не працювала 15 років взагалі. Минулого року тут зробили реконструкцію – встановили 24 водяних підігрівачі. Вони зменшують тиск на труби, адже вони з’єднані із комунікаціями з Проспекту Миру. Тож навантаження  на систему було велике – усе через перепад висоти. Тепер цю проблему усунули. Встановили  на котельні і два котли.

Загалом на 4 котельнях міста підприємство проводить суттєві  зміни. На це витратять понад три з половиною мільйони гривень. Тривають і профілактичні двотижневі ремонти. Цього, кажуть у «Теплокомуненерго», зазвичай вистачає для запланованих закладів.

Паралельно комунальники проводять і земляні роботи на 8 ділянках. Та втілити в терміни заплановане заважає дощова погода.

" " " "