В Україні освіта потрібна для кожної дитини.

763

В Україні освіта потрібна для кожної дитини. Традиційна науково-практична конференція на тему «Навчання і виховання в інклюзивному освітньому просторі» відбулася у Хмельницькому.  Організовували її в інституті соціальних технологій Університету «Україна». Це єдиний вищий навчальний заклад на теренах області, який переймається молоддю із інвалідністю.

Інститут соціальних технологій Університету «Україна» традиційно переймається проблемами інклюзивної освіти у нашій області. На цьогорічній конференції взяло участь понад 80 науковців та практиків із різних навчальних закладів. За двадцять років свого існування вони вже встигли розібрати головні проблеми у навчанні дітей та молоді із інвалідністю. І саме сьогодні мають можливість поділитися набутим досвідом і дізнатися про сучасні потреби дітей шкільного та дошкільного віку, які в перспективі стануть їхніми студентами.

У сучасному світі все більше почали звертати увагу на інклюзивне навчання. Лише за минулий рік у місті відкрили п’ять інтегрованих груп у дитячих садочках. Три загальноосвітні школи долучилися до створення умов розвитку дітей із різними вадами розвитку.

Наукові конференції відбуваються за підтримки та сприяння Фонду імені Фрідріха Еберта. Три роки тому німецькі партнери звернули увагу на  досягнення інклюзивної освіти в Україні. І почали активно долучатися до створення інформаційної платформи.

Студенти задоволені навчанням у закладі і радо приходять за новими знаннями. Щороку реабілітаційні та психологічні навики стають дедалі необхідними на ринку праці.

Усі діти в державі повинні відчувати себе рівними – це головна мета інклюзії та подібних конференцій. А отримання вищої освіти – ще один невід’ємний крок сучасного суспільства.

 

" " " "