В Україні різко зростає ціна на газ: “Нафтогаз” оприлюднив невтішну новину

Тарифи для населення зростуть на 45%, і це не межа

3250

У “Нафтогазі” визначили вересневу ціну на блакитне паливо для українського населення. Так,  тарифи у вересні зросли одразу майже на 45 відсотків. Про це повідомила прес-служба “Нафтогазу”.

Таким чином, у наступному місяці українці оплачуватимуть спожитий газ за ціною 4,7 грн/м3. При чому ця сума вказана з ПДВ, але без урахування доставки блакитного палива.

Підвищення цін в Україні прямо пов’язане із загальним подорожчанням блакитного палива у всій Європі.

“Ті, хто купує газ за тарифом “Місячний”, тепер знатимуть вартість 1 куб. м блакитного палива до того, як почнуть його споживати. У вересні вона складатиме – 4,7 грн за куб. м з ПДВ (без вартості розподілу)”, – сказано в повідомленні прес-служби.

Це майже на 45% дорожче, ніж вартість газу у серпні.

Водночас слід зазначити, що усі клієнти “Нафтогазу”, тобто близько 90% усіх побутових споживачів, можуть придбати газ за так званим “річним тарифом”. Його суть полягає у тому, що при місячному тарифі ціна на газ постійно змінюється, в залежності від мінливості ринку. А при річному тарифі ви фіксуєте для себе стабільну ціну на 12 місяців вперед і вона не буде змінюватися. Таким чином ті, хто боїться різкого зльоту цін, можуть підстрахувати себе та уникнути можливих неприємностей.

Читайте також: У Мінекономіки спрогнозували ріст цін: що потрібно знати хмельничанам

Однак ціна підвищиться як для споживачів з “місячним тарифом”, та і для тих, хто уклав “річний” договір. Так, протягом перших двох тижнів ціна за кубометр газу  користувачі “річного тарифу”  ще зможуть зафіксувати ціну по 4,73 грн/м3, однак вже з 16 по 30 вересня вартість кубометру сягне 5,24 гривні.

" " " "