В Україні скасували держрегулювання ціни на газ

З 20 травня держава перестане запроваджувати фіксовану ціну на блакитне паливо

992

Вже з 20 травня підприємства ТКЕ будуть самостійно укладати контракти з газопостачальними компаніями про постачання газу. Держава більше не стане втручатися в цей процес і зобов’язувати “Нафтогаз” продавати блакитне паливо для теплокомуненерго за фіксованою ціною.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаль, це крок, який нарешті дозволить місцевій владі взяти відповідальність перед людьми за тарифи на тепло і гарячу воду. Адже більшість ТКЕ належать саме місцевої влади.

З завтрашнього дня постачальники тепла будуть купувати газ за ринковими цінами. Шмигаль зазначив, що підприємства теплокомуненерго тепер будуть укладати договори на постачання газу самостійно з будь-яким постачальником газу. Вони отримають це право навіть в разі заборгованості за газ.

“Доручив Мінрегіону і Міненергетики протягом трьох тижнів виконати всі положення меморандуму між урядом і главами міст України. Міністерства повинні надати пропозиції щодо законопроекту про погашення заборгованості за різницею в тарифах перед ТКЕ “, – зазначив Денис Шмигаль.

Читайте також: Чого очікувати хмельничанам від літніх цін на газ: в “Нафтогазі” дали прогноз

Тепер у” Нафтогазу “не буде спецобязательств перед ТКЕ. Коли вони були, то це було так званої страховкою, яка унеможливлювала відключення підприємств теплокомуненерго під час опалювального сезону.

" " " "