В Україні стартує кампанія із заміни чорнобильських посвідчень – нове отримає не кожен

1186

В Україні стартує кампанія із заміни чорнобильських посвідчень. Вона торкнеться не всіх. Із шести з половиною тисяч ліквідаторів краю лише 1300 мають документально довести свою причетність до усунення наслідків трагедії. Це – учасники ліквідації аварії на ЧАЕС 1 категорії та ядерники 2-ої і 3-ьої. Наразі у обласному Департаменті соціального захисту населення вже приступили до вивчення документів даних категорій – пізніше їх всіх відправлять на розгляд спеціально створеної комісії.

В Україні набрала чинності постанова Кабміну, відповідно до якої чорнобильцям замінять посвідчення. Під неї потрапляють не всі – лише учасники ліквідації аварії на ЧАЕС 1 категорії та ядерники 2-ої і 3-ьої – їх в краї 1300 осіб. Нові, кажуть, у Департаменті соцзахисту отримають не всі – лише ті, хто підтвердить власну причетність до ліквідації ядерної трагедії. Для цього слід подати наступні документи.

Таке нововведення, кажуть у соцзахисті, не їхня вигадка, заміна посвідчень – ідея самих чорнобильців.

Наразі у соцзахисті уже взялися за перевірку документів зазначених категорій чорнобильців. Кажуть, тим, у кого не вистачає потрібних дають другий шанс.

У Департаменті соцзахисту наголошують, дана перевірка – попередня. Остаточне рішення прийматимуть на спеціально створеній комісії.

Комісія планує почати свою роботу у листопаді-грудні і завершити до 1 січня 2019-го. З тих пір старі посвідчення будуть не дійсні.

" " " "