В Україні стартує конкурс «Вікі любить пам’ятки»

1082

Архітектура, історія, містобудування та садово-паркове мистецтво. 1-го вересня в Україні стартує конкурс «Вікі любить пам’ятки». Триватиме він до 30-го вересня включно. За цей час усі охочі можуть завантажити свої світлини у Вікісховище. До листопада українське журі обере найкращі фото та відправить на розгляд міжнародних судів. Що отримають переможці та які вимоги до фоторобіт?

Монументальне мистецтво, наука і техніка та археологія. 1-го вересня в Україні стартує конкурс «Вікі любить пам’ятки». Триватиме він до 30-го вересня включно. За цей час усі охочі можуть завантажити свої світлини у Вікісховище.

Подавати на конкурс потрібно лише власні світлини. Обробляти їх також дозволяється, але в межах розумного. Фотографувати можна все що завгодно, бо ж однією з умов є не що саме сфотографовано, а як це зроблено. Тобто велике значення мають ракурс і техніка. Разом з тим учасниками можуть стати не тільки професійні фотографи, а й новачки.

Усі завантажені фото будуть зберігатися у Вікісховищі. Відповідно користуватися ними зможуть усі. Єдине, учасник конкурсу залишає за собою авторські права.

Те, що фото учасників стануть у нагоді користувачам Вікіпедії, – одна сторона медалі. Інша – подарунки. До листопада українське журі обере найкращі фото та відправить на розгляд міжнародних судів. Переможці отримають інтернет-сертифікати. Єдине, каже Аліна Возна, авторка Вікіпедії з багаторічним стажем, для більшості учасників головне не грошова відзнака, а нові можливості.

Отож, 1-го вересня в Україні стартує конкурс «Вікі любить пам’ятки». Триватиме він до 30-го вересня включно. За цей час кожен може зробити фото об’єктів культурної спадщини України та показати їх усьому світу.

" " " "