В Україні вшановують пам’ять жертв війни

1370

Недільний ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців. У цей день розпочалася найжахливіша війна в історії нашого народу — Велика Вітчизняна, яка забрала життя кожного п’ятого співвітчизника. День початку війни став в Україні історичним днем глибокої скорботи. Тому 22 червня в Україні вшановують пам’ять жертв війни. В обласній універсальній науковій бібліотеці цього дня відбувся  урок пам’яті «Із року в рік часопис віддаляє своїх нащадків далі від війни». Діти війни поділились своїми спогадами із молоддю. Розповіли, як і що вони пам’ятають про ті страшні часи.

В Україні сьогодні, 22 червня, відзначається День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни. Щороку в цей день український народ вшановує пам’ять мільйонів земляків, життя яких обірвала війна. Наш обов’язок – зберегти пам’ять про тих, хто загинув. Урок пам’яті організували в обласній універсальній науковій бібліотеці Хмельницького. Тут діти війни ділились своїми спогадами із школярами.

Нині в області нараховується близько 80-ти тисяч дітей війни.  На почату війни мобілізували 250 тисяч подолян. І тільки половина цих людей повернулась з фронту. Володимиру Купратому було три роки, коли розпочалась війна.  Його спогади про дитинство важко назвати веселими та безтурботними.

Сьогодні поруч з нами живуть ветерани війни. Їм пощастило залишитись живими, але ветеранські лави рідшають з кожним роком. На Хмельниччині їх залишилось менше 2-х тисяч чоловік. Тому турбота про них, постійна увага про їх потреби –обов’язок та справа честі держави і суспільства в цілому.

" " " "