Громадські слухання бюджетного регламенту в Хмельницькому

1264

Хто, де, коли? У Хмельницькому заслухали питання бюджетного регламенту. Запровадити документ, що врегулює бюджетний процес у Хмельницькій міській раді, пропонують представники громадських організацій. Відсутність такого збірника правил, до речі, значно погіршує рейтинги нашого міста. Це – вже четверте питання, котре на розгляд громадськості виносить «Центр UA», а сам документ – бюджетний регламент – напрацювали юристи «Хмельницької ініціативи».

Кожен хмельничан повинен могти пливати на бюджет міста – у цьому переконані громадські активісти. «Центр UA» та «Хмельницька ініціатива» об’єднали зусилля і написали бюджетний регламент.

Роблять це, аби і містяни, і депутати розуміли що відбувається із кошторисом Хмельницького і знали, коли можуть вносити свої пропозиції, бо часто ідеї залишаються за бортом – їх озвучують запізно. А це – гроші громади, гроші  – кожного хмельничанина.

Щоб не було «завалу» пропонують такий механізм.

На жаль, представникам управлінь – розпорядникам коштів, здається не надто хочеться, аби до них ходили хмельничани із своїми пропозиціями. Так само не могли відкрити правди – хто ж приймає рішення про прийняття чи відхилення тієї чи іншої пропозиції. Відповідей шукатимуть і  допрацьовуватимуть проект бюджетного регламенту вже за місяць.

" " " "