В Україні запрацює закон «Про молодіжну політику»

851

Жодних рішень про молодь без молоді. В Україні запрацює закон «Про основні засади молодіжної політики». Він стане першим, оновленим до вимог часу, документом про молодіжну політику. Зараз усі молодіжні організації у діяльності використовують три застарілі закони 90-х років. Що дасть новий документ та як вплине на розвиток молодіжної ланки у країні?

Оля Поліщук – одинадцятикласниця першої гімназії. Дівчина вже два місяці стажується у молодіжній раді міста. Це, каже, – платформа для нових можливостей та розвитку. У майбутньому школярка бачить себе працівницею молодіжної сфери, а тому й хоче, аби молодіжна політика мала сучасну основу.

І справді, зараз уся молодіжнаплатформа у діяльності використовує застарілі закони 90-х років. Вони дещо не відповідають вимогам сьогодення. Тому в Україні розробили перший, оновлений до вимог часу, документ про молодіжну політику. Запрацює закон з січня наступного року.

А ще молодіжний закон забезпечить участь молоді. Жодне рішення про молодь не буде прийматися без неї. Є ще один плюс – розвиток інфраструктури. В Україні має з’явитися більше місць для молодіжної роботи.

А ще новий закон визначає нові вікові рамки. Раніше молоддю вважалися люди віком від 14-ти до 35-ти років. Тепер – від 18-ти до 29-ти.

Новий закон покликаний розширити спектр можливостей для молоді, адже передбачає фінансування молодіжної політики. В Україні створять молодіжний фонд, де подаватися на гранти зможуть як фізичні особи, так і організації. Зараз молодіжний документ пройшов перше читання, ухвалити його мають у грудні. Запрацює закон вже з наступного року, а ось фонд – з 2022-го.

" " " "