«Жінки. Мир. Безпека»  – феміністки Хмельниччини підбили підсумки комунікаційної кампанії

597

«Жінки. Мир.Безпека». Борчині з гендерними стереотипами оприлюднили результати комунікаційної діяльності. Проєкт  тривав протягом півроку. За цей час активна жіноча спільнота області за допомогою театру, телебачення та соцмереж під різними кутами висвітлювала проблеми гендерної дискримінації і просувала ідеї рівноправ’я статей в українському соціумі. Захід фінансувався «Українським жіночим фондом» за участю Інформаційно-консультативного жіночого центру та Центру сприяння рівності Литви.

«Участь жінок важлива!». Таке гасло взяли за лейтмотив масштабної комунікаційної кампанії «Хмельниччина 1325». Освітянки, правоохоронниці, рятувальниці, депутатки, волонтерки і мисткині протягом півроку доводили, що роль жінки в українському суспільстві не другорядна, а головна. Істину цього твердження доводили через історії успіху жінок в, так би мовити,  чоловічих професіях.

Однією з героїнь проєкту стала рятувальниця Альона Мул. Вона першою в області  одягнула офіцерські погони Служби порятунку. Тим самим зруйнувала стереотип про те, що у силовому блоці жінкам не місце.  Нині дослужилася до полковниці. Каже, мета проєкту не лишень гучно заявити про важливість ролі жінок, а й надихнути тих, хто вагається.

Про те, що жінка може усе, довів і цикл історій про волонтерок Хмельниччини. Головна функція жінки на війні – миротворча.

Комунікаційна кампанія Хмельниччина 1325 «Жінки. Мир. Безпека.» тривала протягом півроку. До проєкту долучилася не лишень наша область,а й Вінниччина, Дніпропетровщина, Луганщина і Запоріжжя.

" " " "