Вакцинація населення

605

В місті триває вакцинація населення. Першу дозу препарату від коронавірусу зараз отримують люди старше за 70 років. Попередньо бажаючі записуються у свого сімейного лікаря, а на пункти щеплень приходять у визначений час.

Сімейна лікарка перед уколом оцінює загальний стан людини та питає про можливі хвороби та протипоказання. На пункті пацієнтам міряють температуру та попереджають про можливі побічні ефекти – біль у руці чи загальну слабкість. Попередньо кожен пацієнт підписує згоду на процедуру. За деяких умов подолянам відмовляють у вакцинації.

В області вже завершують перший і другий етап вакцинації. Щеплення медики роблять згідно дорожньої карти. Тож на часі – імунізація людей старших за 70 та 80 років. Отримати дозу ліків бажаючі можуть на території кількох пунктів щеплень.

За два тижні роботи пунктів ін’єкції отримали вже майже 5 сотень містян. Вакцина  АстраЗенека уже закінчується. Медики очікують надходження препарату КоронаВак.

Вкотре містян закликають приходити на пункти щеплень на визначений час, аби не було скупчення людей.

Окрім того, мобільні бригади вакцинують військовослужбовців та медиків, які працюють із ковідними хворими. Якщо будуть нові партії вакцини, то пункти щеплень працюватимуть щоденно.

" " " "