Вчитель року.

1511

Вчитель року – щорічний конкурс. Його організовує Міністерство освіти і науки України. У нашому місті змагання проводять на базі Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Заявки на участь починають приймати ще в вересні. 86 вчителів з чотирьох предметів виявили бажання стати учасниками. І лише двадцять чотири дійшли до другого етапу обласного змагання.

Кілька десятків учасників і півроку підготовки. У Хмельницькому завершився другий етап Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року».

2018 рік наказом Президента був проголошений роком українсько-німецької мови. Тому у Міністерстві освіти і науки України прийняли рішення додати до конкурсу німецьку, тим самим поширити її вивчення в країні. Перемогу в цій номінації отримав учитель з Хмельницького. Своєму успіху завдячує шкільному колективу, своїй родині та, звісно, любові до іноземної мови.

Перемогу у номінації «Кращий вчитель фізики» отримала Валентина Пентій з Чемеровецького району. У конкурсі участь приймає не вперше. Каже, досвід у двадцять чотири роки допоміг отримати таку хвилюючу перемогу.

На цьому їхнє змагання не завершується. Вони ще раз мають можливість продемонструвати власні педагогічні та методичні досягнення у травні – на завершальному етапі конкурсу.

 

" " " "