Вчора абітурієнти – сьогодні першокурсники.  Хмельницький університет управління та права поповнив свої ряди.

1768

1 вересня для студентів-першокурсників — не просто черговий День знань, а свято надзвичайної важливості. Адже на урочистій лінійці, стоячи обличчям до університету, вони розуміють: сьогодні збулася чи не найперша доросла мрія у житті. І це та сама коротка хвилююча мить, яку молодь пам’ятатиме все життя.

Двері омріяного вузу відкрилися і для першокурсників Хмельницького університету управління та права. Четвертокурсники урочисто посвятили у студенти новоприбулу молодь, передали їм книгу знань та наділи студентську мантію.

Молоде поповнення великого студентського співтовариства, а також колег-викладачів, привітав ректор університету Олег Омельчук. Звертаючись до новоспечених студентів, він зазначив, що День першокурсника є абсолютно новим етапом у житті кожного з них, початком іншого життя.

Самі ж першокурсники кажуть – дуже чекали цього дня, і вже готові до нового, насиченого та незвіданого студентського життя.

Не менш за першокурсників переживають їхні батьки. Ще вчора вони були школярами, а сьогодні вже роблять перші кроки на зустріч дорослому життю. Син пані Оксани давно визначився з професією, тому і з обранням університету проблем не виникло.

Досвідчені старшокурсники не без сентиментів дивились на новачків та згадували себе на їхньому місці кілька років тому. Сьогодні ж вони раді поділитись секретами успішного навчання та дати поради новоприбулим студентам.

До слова, 21 вересня Хмельницький університет управління та права святкуватиме своє 25-річчя. Це ще досить молодий вік, та за цей час колектив університету встиг зробити багато вагомих кроків до створення класичного сучасного навчального закладу. За словами ректора мають і амбітні плани на майбутнє.

Тож університет акумулює нові сили, ідеї та думки, а носії цього нового — першокурсники — з отриманими новенькими і порожніми «заліковками» вже вирушили у нове життя.

 

" " " "