Вчитель року – 2020: вчителька хімії із Хмельницького в десятці кращих вчителів України

977

Вчитель року – 2020: вчителька хімії із Хмельницького в десятці кращих вчителів України. Наталія Зима номінована на премію Global Teacher Prize Ukraine вже двічі. Вперше жінка потрапила у топ-50, а цьогоріч суттєво перевершила попередні результати. Про секрети вчительського успіху – з перший вуст.

Професійний шлях Наталії Зими розпочинався геть не з дітей. Перша робота – науково-дослідна лабораторія. Далі – криза у галузі науки. І перепрофілювання. Пані Наталія зізнається, хвилювалася, ризикувала, утім, ніколи не шкодувала.

На освітянській ниві пані Наталя вже 20 років. За цей час на Global Teacher Prize Ukraine номінувалась вже двічі. Вперше ввійшла в топ-50. Тож йти вдруге сама не думала – рішення прийняли учні.

У результаті Наталія Зима – в 10-ці кращих вчителів України. А її школа та діти – з новим та надсучасним обладнанням.

Це – не єдиний бонус для школи. Іще один пані Наталі подарувала компанія-постачальник навчального обладнання. Спеціальний електронно-вимірювальний комплекс, каже, використовуватимуть для написання наукових робіт та на уроках. Жінка каже, щодня шукає нові і нові можливості для якісного навчання дітей. Зізнається, найбільше тішиться на оцінці «відмінно», а особистим досягненням кожного свого учня.

Пані Наталя певна, навчити предмету – це добре, ще краще вкласти в дитячі серця правильні цінності. Головне, чого вчить своїх учнів – повага. Це, каже, і є секрет її особистого успіху.

" " " "