До кінця року область отримає 160 мільйонів на лікарні, які надають допомогу хворим на COVID-19

772

На Хмельниччині 9 медичних закладів надають допомогу хворим на COVID-19. Усі вони контрактуються з Національною спілкою здоров’я України. Від початку пандемії на забезпечення таких лікарень держава виділила 77 мільйонів гривень. До кінця року область отримає ще 160 мільйонів.

Майже 77 мільйонів гривень отримали заклади Хмельниччини за лікування пацієнтів, хворих на коронавірус. Тарифи, які передбачила Національна служба здоров’я України на ковідні пакети, покривають усі витрати, які несуть медичні заклади, надаючи  необхідну допомогу пацієнту від встановлення діагнозу до повного одужання.

Костянтин Ліваковський очолює один із медичних закладів сусідньої Вінниччини. Каже, тарифи досить обґрунтовані. Більш того, вдалось підняти заробітну плату.

Забезпечені тут і усіма необхідними  засобами захисту. Про безкоштовне надання допомоги говорять і самі пацієнти.

Однак досить часто хворі  змушені купувати препарати за свій рахунок. У таких випадках, говорять в НСЗУ, необхідно телефонувати на гарячу лінію.

Загалом в нашій області допомогу хворим на COVID-19 надають 9 медичних закладів.  Найбільше коштів отримав Хмельницькийо бласний центр екстренної медичної допомоги. Однак, додають у НСЗУ, фінансування лікарень частково залежить від марштрутизації пацієнта. Адже бувають випадки, коли один заклад завантажений, а в іншому немає хворих. Однак це відповідальність департаментів охорони здоров’я.

До кінця року заклади області отримають ще близько 160 мільйонів. Ці кошти спрямують на лікування пацієнтів та заробітну плату медикам.

" " " "