Вечір пам’яті Максима Яровця.

1833

У Хмельницькому відбувся вечір пам’яті Максима Яровця. До актового залу рідної школи учасника війни прийшли його родина, друзі, вчителі та побратими. Вкотре вони згадують свого сина, друга, учня та лейтенанта. 13 січня йому виповнилося б 24 роки, та трапилося так, що його не має серед живих.
Максим Яровець народився у Хмельницькому. Навчався у школі №18 імені Вячеслава Чорновола. Вчителі пригадують, Максим ще змалку захоплювався історією України. Тому рішення бути військовим прийняв без вагань та вступив до Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного, що на Львівщині. Після випуску пішов служити до зони АТО.
Лейтенант Збройних сил України, учасник війни та командир роти. Максиму було лише 21. Він згинув під час виконання бойового завдання у 2016 році. Війна не залишила йому жодних шансів на життя.
За віддане на війні життя Максима тричі нагородили – почесною відзнакою «Мужність та відвага», медаллю «За військову доблесть» та Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, щоправда – посмертно. А ще йому присвоїли звання «Почесного громадянина міста Хмельницького».

" " " "