Великодній декор інтер’єру: місцеві майстрині розпочали підготовку до свят

1459

Обжинковий, купальський, різдвяний, а віднедавна ще й пасхальний. Хмельницькі майстрині готуються до Великодніх свят. Кілька років тому у моду увійшли декоровані вінки, яким прикрашають святковий стіл, вхідну зону будинку та навіть стіни. Оскільки цьогорічний Великодній ярмарок відбуватиметьсяонлайн і господині мають чимало вільного часу, саме для них підготували ряд цікавих майстерок, які можна втілити, не виходячи із дому.

Новий український тренд – пасхальний віночок. Такий елемент інтер’єрного декору нетиповий для місцевих традицій. Та господині все ж полюбляють виготовляти прикраси власноруч, а в умовах карантину часу на поробки вистачає. Тож, для виготовлення пасхального віночка можна використовувати найпростіші природні матеріали, не витрачаючи для цього багато коштів. Підійдуть гілки верби, сухоцвіття квітів, запашні трави. Все, що росте поблизу домівки, стане у нагоді.

І так кожну гілочку, поки віночок не набере достатнього об’єму.

Спочатку яйця потрібно промити  в соді, аби шкарлупка було чистою. Потім видути вміст за допомогою шприца. Далі приступаємо до фарбування. Колір має значення. Тож, червоний – символ воскресіння Христового, зелений колір подарує надію, блакитний – віру, жовтий – тепло, а от білий, золотистий, сріблястий свідчать про духовність та чистоту.

Прикрашати основу починайте саме із крашанок. Доповнити святкову композицію можна стрічками, квітами, маленькими іграшками у вигляді пташечок та зайчиків. Також можна додавати вовну, текстиль, штучну траву та мох. Тут головне уява, адже вінок – це домашній оберіг. І в його виготовлені важливі всі елементи. Вже готовий вінок можна використовувати для прикраси власної оселі.

За бажанням можна прикрашати стіни, вікна, і навіть підвісити прикрасу поблизу люстри.

Такі деталі декору створять чудовий настрій на прийдешні Великодні свята.

" " " "