Великодня випічка

500

Святкова випічка. Традиційно напередодні Великодня хлібопекарські підприємства готують для подолян пасхальну випічку. Її постачають до торговельної мережі заздалегідь, аби усі охочі змогли придбати здобу ще до свят.

Традиційно напередодні свят на потужностях колишнього хлібзаводу розпочинається виробництво великоднього хліба. До випічки залучають три цехи, в кожному з яких понад два десятки робітників. Традиційні складники для хорошого тіста – яйця, масло, сухофрукти. На сто кілограм борошна йде близько 15 кілограм родзинок. На підприємстві постійно оновлюють асортимент, адже покупець хоче придбати щось особливе.

Великодній хліб випікається при високій температурі у духових шафах. За процесом постійно стежить пекар, аби готовий продукт був рум’яний та з рівними боками.

Після випікання паску оздоблюють помадкою та посипкою. Згодом її фасують в індивідуальну упаковку та відправляють у торгову мережу.

Загалом, на підприємстві цього року планують випекти понад 100 тисяч пасок. Аби кожен охочий зміг придбати святкову випічку до великоднього столу.

" " " "