Верховна Рада провалила голосування за програму Кабміну

Дехто з опозиції уже назвав це голосування "кінцем епохи монобільшості"

1194

Сьогодні Верховна Рада відправила вже другу програму уряду Дениса Шмигаля в небуття. Перша програма, що була запропонована Кабміном, була зовсім декларативна і містила лише 10 сторінок. Нова програма вже налічує 85 сторінок, але це не врятувало її від нищівної критики депутатів і повторного розгрому. За оновлений варіант програми уряду проголосувало лише 207 депутатів замість, принаймні, 226 потрібних.

Цілком прогнозовано проти цієї програми виступили опозиційні сили: “Європейська солідарність”, “Батьківщина”, “Голос”, “ОПЗЖ” та група депутатів, що об’єдналась під назвою “Партія  “За майбутнє”.

Зокрема, Юлія Тимошенко назвала запропоновану програму “туфтою”. Ярослав Железняк, який є заступником голови фракції “Голос”, охрестив її “твором”. А нардеп від “ЄС” Олексій Гончаренко заявив, що “хотілось би почути, що вже зробив уряд, а не що має намір робити”.

Втім, якщо їхнє протистояння урядовій програмі цілком можна було пронозувати, то частина “слуг” відбилася від рук явно не передбачувано. Хоча кажуть, що напередодні президент особисто просив фракцію підтримати цей документ. Таким чином, це дуже неприємний сигнал для Зеленського, значно неприємніший, ніж вуличні протести радикально налаштованих активістів.

Якщо вже рідна партія виходить з-під контролю, то гаранту є над чим задуматись. І очевидно недарма один із політтехнологів “ЄС” уже поквапився назвати це голосування “кінцем епохи монобільшості”.

Не підтримала також Верховна Рада і заяву Святослава Вакарчука. Таким чином, лідер “Океану Ельзи” ще залишається народним депутатом.

" " " "