Весело, корисно і цікаво: у Хмельницькому відбулось «Свято професій»

1234

Вихідними у Хмельницькому відбулось свято професій. У сквері імені Шевченка, вихідними, кожна дитина могла спробувати себе у різних професіях. Дитині видавався паспорт, в якому записували її трудовий стаж впродовж свята.

Четвертий рік поспіль у Хмельницькому проводять «Свято професій». Поліцейський, рятувальник, лікар, будівельник, суддя… це далеко не весь перелік спеціальностей, які були представлені на святі. Захід проводять з метою ознайомити дітей з різними видами професій, навчити цінувати працю та зароблені кошти. І насамперед надати можливість зрозуміти для самого себе, яка ж професія припадає їм до душі. А вибрати було з чого. Вогнеборці дозволяли дітям посидіти у справжній пожежній машині і розповідали за що люблять свою роботу.

Не проходили діти і повз поліцейської автівки. Тут вони могли уявити себе справжніми правоохоронцями.

Навчитись класти цеглу діти могли на презентації професії будівельник. Тут їм видавали справжнє спорядження, цемент та цеглу.

Спробувати себе у телевізійній справі теж було чимало бажаючих. Діти пробували себе у ролі журналістів та операторів.

Загалом на святі було представлено близько 80 спеціальностей. Тож проект «Місто професій»  допоміг  дітям  краще  ознайомитись з цікавим  світом професій, які на них чекають та визначитися ким би вони хотіли стати у майбутньому.

 

 

" " " "